Werkwijzen en methoden

Eén van onze sterke punten is besparen op uw transportkosten

Uit ervaring weten wij dat een doelmatige aanpak leidt tot lage prijzen. Dit realiseren wij door een optimale benutting van het materieel: onze vrachtwagens staan zo min mogelijk stil. Iedere vrachtwagen is uitgerust met een autotelefoon, een navigatiesysteem en een black box. Onze planners kunnen middels deze black box vrachtwagens traceren en transportopdrachten inplannen gedurende de gehele dag. Door het efficiënt gebruik van retourvrachten dienen wij de volgende doelen:

  • Daling van het aantal lege kilometers door een verhoging van de ritcombinatiegraad
  • Daling van de CO2 uitstoot, en daarmee de belasting van het milieu
  • Daling van de prijs per ton

Geautomatiseerde administratie

Ecotrans beschikt over snelle en uitgebreide boordcomputers en wel gerespecteerde applicaties. We hebben ook een eigen applicatie ontworpen voor gedetailleerde transportanalyses. Met behulp van deze toepassing kunnen uitgevoerde ritten gedetailleerd worden geanalyseerd. Ritten kunnen worden geselecteerd op chauffeur, trekker, oplegger, soort vervoer en/of opdrachtgever. Wanneer een rit geselecteerd is kan deze worden geanalyseerd op beladingsgraad, verblijfstijd aan de fabriek, laadtijd, lostijd, rijtijd, afgelegde afstand, marge, percentage leeg gereden kilometers, percentage omrijdkilometers enzovoort.

Met behulp van deze analyse valt exact te achterhalen waar kilometers bespaard kunnen worden, wat leidt tot kostenbesparing en minder CO2 uitstoot. Deze managementinformatie bezorgt ons, en u als afnemer de mogelijkheid om samen te werken aan kostenbesparing.

Uw transportopdracht altijd zorgvuldig verwerkt

U spreekt met de planner, die vervolgens de opdracht doorgeeft aan één van onze chauffeurs. De aanname, overdracht en achterafcontrole van uw opdracht ligt in de handen van één en dezelfde planner op ons kantoor. Dit betekent dat zowel u als opdrachtgever, als de chauffeur hetzelfde aanspreekpunt houden. Deze werkwijze voorkomt onduidelijkheden en garandeert betrouwbare, persoonlijke informatie.